Art in my heArt. Vyberá Eva Sugarova

Art in my heArt je nová séria blogov, v ktorých umelci alebo iné verejne známe osoby, vyberajú diela z aktuálnej art galérie na Melone. Konkrétne 10 diel, ktoré danú osobu niečim zaujali, oslovili alebo s ňou z nejakého dôvodu zarezonovali. Dôvody môžu byť rôzne, čisto subjektívne. Napr. spomienka z detstva, farebnosť, obľúbené miesto.... čokoľvek. Iné pravidlo okrem počtu desať neexistuje. 

Tentokrát vyberala Eva Sugarova - žilinská výtvarníčka a lektorka kurzov maľby, ktoré organizuje prevažne v Žiline, no aj v iných mestách Slovenska. Je nadšenec dizajnu a cestovania. 

Tu je jej výber a jeho odôvodnenie:

čo oku lahodí srdce pohladí

ChamCam: Čo oku lahodí srdce pohladí ( nájdeš tu )

Tento obraz je pre mňa pohľadom do vulkánu, je hypnotický. Fluidná práca s farbou, či už v procese alebo vo výslednom efekte vyžaduje majstrovstvo. Pozdravujem autora tohto vydareného dielka. Chceme takých viac. A pokojne i vo veľkých formátoch.

Fairy tale

Tenacityisinfinite: Fairy tale ( nájdeš tu )

Breath

Tenacityisinfinite: Breath ( nájdeš tu )

Snová krajina. Ak hľadáte dekoráciu do dámskej spálne, práve ste našli. Oba obrázky budú skvelé vložené do pasparty v bielom, zlatom i akomkoľvek drevenom ráme.

Nechcená

Trenčíno ART: Nechcená / Unintended  ( nájdeš tu )

Úžasná, vážne úžasná farebnosť. Nie som veľký fanúšik akvarelu, ale tento má skutočné čaro.

starnutie

Ľudka: Starnutie  ( nájdeš tu )

Záhadné postavy (Grácie?), plastická štruktúra a veľmi presvedčivá farebnosť. Toto je obraz, ktorý by som si zavesila ku kreslu na čítanie. Hodí sa mi k filozofickej literatúre, do ktorej som aktuálne pohrúžená. Možno k Balzacovi, O. y Gassetovi. Ktovie...

Eva. Temptation. I've a secret.

Tatiana Siedlova: Eva. Temptation. I've a secret.  ( nájdeš tu )

Ako Eve sa mi odkaz hriešneho jablka nemôže nepáčiť. A táto majstrovská Eva navyše prudko premýšľa.  

planets

Xante: Planets  ( nájdeš tu )

couple

Xante: Couple 2  ( nájdeš tu )

Mám rada abstrakty, ktoré nápadito pracujú s farbou. A nie sú prísne geometrické, predvídateľné, vychádzajú z detailov reálneho sveta. Očarujúca práca. 

muz

Martin Luciak: Muž ( nájdeš tu

nohy

Martin Luciak: Nohy ( nájdeš tu )

Úprimne, ženských aktov som už presýtená. Tie mužské sú osviežujúce. Portrétmi nahých mužských tiel by som si bez problému ovešala polovicu bytu :-) A navyše oceňujem prácu s "bezhlavým" telom. 

 

Vyberala Eva Sugarova. O Eve sa viac dozvieš v rozhovore s ňou alebo cez jej tvorbu

Rozhovor s Evou.

Evina tvorba.

© COPYRIGHT 2018