Tipy pre online predaj umenia na Melone

 

V 21.storočí nie je nič ojedinelé, že sa obchod presúva na internet a ľudia, taktiež výtvarnici, majú možnosť prevziať plnú kontrolu nad svojou kariérou. Tento Art shop je rád, že môže byť toho súčasťou.

Máme zopár tipov pre výtvarníkov, ako predávať svoje diela online na Melone.

Stanov správnu cenu

Zváž v akom bode sa nachádza tvoja umelecká kariéra a ako veľmi si zapísaný/á do povedomia ľudí. Koľko času a energie si venoval(a) svojej prezentácii a promo svojich diel. Aká technika a materál boli na tvorbu použité, a samozrejme aj format diela.

Melon síce ponúka priestor na vyjednávanie, no privysoká neopodstatnená cena môže potencionálneho kupca odradiť alebo tvoje dielo bude pri cenovej filtrácii vyradené z ponuky.

Prezentácia diela je kľúčová

Prezeranie umenia online nie je samozrejme to isté, ako pri osobnom kontakte. Je veľmi dôležité dielo kvalitne nafotiť, aby boli farby čo najkrajšie a najvernejšie, a aby fotografia zachytila čo najlepšie aj textúru diela. Rozlíšenie fotografie musí byť kvalitné. Po nafotení je potrebné fotku orezať, aby zachytávala iba dielo a nič iné. Tvoja obývačka nepotrebuje byť prezentovaná  Potencionálny kupec si vie pozrieť náhľad v interiéri cez portal – tam získa presnejšiu predstavu o veľkosti diela.

Rozhodne nepodceň popis svojho diela. Uvidíš, ako si ľudia zamilujú tvoje umenie, keď ho lepšie pochopia. Môže to úplne zmeniť vnímanie prezentovaného kúska a tým aj podstatne napomôcť jeho predaju.

Ukáž svoju osobnosť

Tvoja práca síce hovorí  sama za seba, no ako jedinečný/á artist si súčasťou „rovnice“ a to by si nemal(a) podceniť.  Ukáž svoju  osobnosť  a ak chceš, pusť ludí trochu do tvojho súkromia.  Umožníš tak ľuďom trochu lepšie ťa spoznať a vzbudíš tak väčšiu pozornosť a emócie. Vyber si teda pútavý obrázok ako svoju profilovku a napíš o sebe pár zaujímavých riadkov.

Daj o sebe vedieť

Ak sa rozhodneš predávať online, skús dať svojmu “publiku” vedieť, kde tvoje art kúsky nájdu napr. cez sociálne siete alebo e-mail.

Nezabudni na formalitky

Nikto z nás to síce nemá rád, no povinnosti voči štátu máme všetci. Nezabudni na fakturáciu a daňové priznanie. Ak máš k tomu otázky, pýtaj sa. Pri posielaní diel nezabudni na správne zabalenie a poistenie zásielky. Buď seriózny a drž slovo. Ináč na portáli úspešný/á nebudeš.

 

Držíme prsty

 

© COPYRIGHT 2018