Odborníčka na interiérový dizajn radí

Kristína Falťanová, redaktorka magazínu o interiérovom dizajne, dekoratérka      

kristina-faltanova 

Poznáte ten známy výrok známeho muža... Ten, ktorý hovorí o tom, že UMENIE ZMÝVA Z DUŠÍ PRACH KAŽDODENNOSTI? Tí, ktorí ste ho už zaregistrovali iste viete, že jeho autorom je Pablo Picasso. Tí, ktorí ste nevedeli - už viete... 😊 Ako som nedávno písala v jednom editoriáli, a nedá mi nezopakovať to tu opäť, umenie by v našich životoch malo mať (podľa mňa) špeciálne miesto. Pretože to čím sa obklopíme, tým sa postupne staneme. Tak pevne verím, že viete kým chcete skutočne byť a na základe toho si zdobíte aj svoj domov. No a ak neviete, tu nájdete potrebnú inšpiráciu čo s čím kombinovať. 

OBÝVAČKA

Severská moderna

Liata podlaha, spojenie sivej, svetlého dreva s čistými líniami na nábytku necháva priestor vyniknúť doplnkom. V tomto prípade už paletu pomerne zaväzujúcich farieb nastolil koberec v odtieni chladného mentolu a žltá taburetka.

interierovy-dizaj

Foto: Swoon

Čo sem zapasuje?

Na rovnakej vlne

Ak uprednostňujete eleganciu a takzvané ladenie „tón v tóne“, týmto obrazom trafíte klinec po hlavičke. Do priestoru krásne zapasuje, nebude pôsobiť rušivo, ale rozhodne ani nezanikne. Naopak, farebné odtiene sa v rámci priestoru vzájomne krásne podporia ako nerozluční kamaráti. 

malovany-obraz

Abbie: Under the clouds ( nájdeš / kúpiš , ak klikneš tu )

Tajomná extravagancia

Pokiaľ by ste do pomerne neutrálne ladenej obývačky chceli priniesť trošku pulzujúceho vzrušenia a rafinovanej výstrednosti rozhodne odporúčam tento obraz. Iste, nie je pre každého, no pre umeleckého fajnšmekra bude klenotom, ktorý ho bude dráždivo vyzývať k opakovaným hĺbavým pohľadom

   malovany-obraz

 Sancho: Vision ( nájdeš / kúpiš, ak klikneš tu

Farebná geometria

Sivej a svetlému drevu geometria a farby skrátka svedčia. Sú pre ne oživením – živelným, hravým, omladzujúcim. Nuž a čím viac farieb, tým lepšie. Pokiaľ sa rozhodnete pre takýto obraz, nemusíte ho nutne zavesiť na stenu. Pokojne ho postavte na podlahu a len oprite o stenu alebo mu nájdite miesto na skrinke.

 malovany-obraz

LilDOT: Vo farbách ( nájdeš / kúpiš , ak klikneš tu )

SPÁLŇA

Zjemnený minimalizmus

Spálňa je predovšetkým miestom oddychu, takže jej dizajn by mal byť veľmi decentný a nerušivý. Opäť sivý a biely základ s prítomnosťou svetlého dreva doprial priestor pre umenie, ktoré tak môže dotvoriť atmosféru a vo výsledku celú miestnosť harmonizovať.  

interierovy-dizajFoto: Norsu interiors

Čo sem zapasuje?

Abstraktná flóra

Podceňovať či dokonca popierať vplyv farieb na ľudský život nie je na mieste. A v spálni už vonkoncom. Iste, výrazné farby do spálne nepatria, no reč je predovšetkým o veľkých plochách, ktoré by ste nimi pokryli. Na obraze si tak môžete dovoliť aj decentnú prítomnosť červenej, žltej a tyrkysovej. Tento obraz je toho krásnym príkladom. Je v ňom romantika, neha aj vášeň. 

malovany-obraz

JK paintings: Neha ( nájdeš / kúpiš , ak klikneš tu )

Podmanivá nostalgia

Obraz pokojnej prírody je snáď najčastejším druhom umenia, akým si zdobíme domov. Stačí sa zahľadieť a zasnívať... Ružové a fialové odtiene dokonale zapasujú k sivej a bielej, nuž  a dotiahnu tak dizajn dámskej spálne do dokonalosti. Apropo, všimli ste si to srdce ukryté v hmle?

malovany-obraz

Ywett: Tajomstvo ( nájdeš / kúpiš , ak klikneš tu )

Sila v nežnosti

Krása a tvary ženského tela sú od nepamäti zdrojom fantázie mužov, ale aj priznanou múzou umelcov. Tajuplné a zmyselné obrazy z tohto súdka, decentne zvečňujúce ženské telo, sú tak s nadšením vítané v nejednej spálni. Absolútne nadčasový obraz by tak bez problémov zapasoval k neutrálnej farebnej palete  tejto spálne.   

malovany-obraz

Trenčino ART: Vínová ( nájdeš / kúpiš , ak klikneš tu )

 

Viac rád od Kristíny nájdeš na jej FB stránke Bývanie podľa Kristíny a/alebo na jej IG 

© COPYRIGHT 2018