Ako si vybrať umenie. Umenie podľa typu osobnosti.

Povedz mi, kto si a ja ti poviem, aké umenie sa ti páči.

Ľudia sú často neistí, keď si idú kupovať umenie. „Bude sa mi hodiť do bytu?“ „Bude sa mi páčiť aj po nejakom čase?“ „Je to umelec, do ktorého sa mi oplatí investovať?“ Poďme sa teraz na výber umenia pozrieť z iného uhla.

Zahráme sa na kurátorov a vyberieme ti typ umenia podľa typu tvojej osobnosti, na základe tvojich záujmov a životného štýlu. Do ktorého z nasledujúcich 11 typov osobností by si sa zaradil(a) ty?

Minimalista

Ak si srdcom minimalista, je malá šanca, že si kúpiš divokú abstrakciu, ktorá by narušila tvoj starostlivo uprataný čistý priestor s jasnými líniami. Odporúčame ti monochromatickú maľbu so zaujímavou textúrou alebo grafiku, kresbu či fotografiu v minimalistickom ráme. Čierno-biele riešenie nemusí byť nudné.

minimalisticky-interier

simplicity

Petra Šturdíková: Simplicity  ( na Melone nájdeš tu )

kevyn kalon

Kevyn Kalon: Untitled no.1 ( na Melone nájdeš tu )

eni-moment

Eni: Moment  ( na Melone nájdeš tu )

Milovník prírody

Ak bývaš v meste, no každú voľnú chvíľu rád/rada tráviš v prírode; alebo ak bývaš v blízkosti nádhernej prírody a stále sa jej nevieš nabažiť, určite ju budeš vedieť oceniť aj v umení. Preniesť si dušu prírody k sebe domov a nespustiť z nej oči je úplne nový level.

nature art

eva sugarova

evaSUGARova: Po lete ( na Melone nájdeš tu )

terinka

Púčik: Terinka ( na Melone nájdeš tu )

krajina

ElaMB: Krajina 1.  ( na Melone nájdeš tu )

Dieťa ulice

Ak máš rád/rada aktívny život ulice, skateboarding, alternatívnu hudbu a v neposlednom rade kvalitne pomaľované steny v meste, bude sa ti páčiť farebný štýl a diela pripomínajúce graffiti.

street art

sibala street art

Sibala: Gitarista ( na Melone nájdeš tu )

voda gwassi

Gwassi: Voda ( na Melone nájdeš tu )

Komik

Ak ťa ľudia obdivujú kvôli tvojmu skvelému humoru, prenes túto svoju osobnosť aj do svojho home decoru prostredníctvom humorného alebo bizarného umenia. Vyber si umelca, ktorý sa špecializuje na iróniu alebo si vytlač niektoré svoje kultové hlášky.

ironic art

falling feathers

MRSLV: Falling Feathers ( na Melone nájdeš tu )

tatiana siedlova

Tatiana Siedlová: My little black dress ( na Melone nájdeš tu )

Architekt

Ak si dizajnér(ka) alebo architekt(ka), zrejme preferuješ čisté línie. Prenes to aj na svoje steny a vyber si  niečo, čo bude farebne ladiť s tvojim interiérom.

clean design

slavomir-gibej

Gibon: Alexandra ( na Melone nájdeš tu )

kavopicka

Géométrie: Kávopička ( na Melone nájdeš tu )

Fashion lover

Poznáš všetky módne trendy a ikony, žiješ a dýchaš módou. Tvoj šatník je určite štýlový a plný rôznych vychytávok, no tvoj štýl sa môže odraziť aj pri dekorácii tvojho bývania. Čo tak skúsiť napr. fashion fotografiu alebo maľbu zobrazujúcu niečo z fashion ?

fashion art

gwassi topanka

Gwassi: Topánka ( na Melone nájdeš tu )

sako

Kate: Sako ( na Melone nájdeš tu )

marylin monroe

Trenčíno ART: M.M. ( na Melone nájdeš tu )

Objaviteľ

Stále snívaš o ďalekých miestach a krajínach, kde si ešte nebol(a). Neustále rozmýšľaš, kam by si sa najbližsie šiel/šla pozrieť. Určite máš veľa fotografií z miest, kde si bol(a), ktoré si vieš vytlačiť a dať na stenu. Môžeš však porozmýšľať aj nad umeleckou fotografiou z ďalekých ciest od umeleckého fotografa/fotografky alebo maľbou s podobnou tematikou, ktorá ťa dokáže imaginatívne preniesť do diaľok.

painting

landscape

Tenacityisinfinite: Landscape  ( na Melone nájdeš tu )

perokresba rimbala

Vlado Rimbala: Perokresba ( na Melone nájdeš tu )

dream art

MyDreamArt: Sen ( na Melone nájdeš tu )

Investor

Si investor(ka) v každom ohľade svojho života. Vieš, čo sa ti páči a si taktiež prezieravý/á vo svojich kúpach. Chceš investovať do niečoho, čo má do budúcna potenciál zvýšiť svoju cenu. Ok, preskúmaj trh a vyber si vychádzajúcu hviezdu spomedzi mladej generácie. Nezabudni však mať rád/rada svoj výber.

obraz na stene

Obdivovateľ tradícii

Si milovník/milovníčka tradícii v každom aspekte. Obdivuješ časom overené veci viac ako nové inovatívne nápady. V umení určite oceníš najmä technickú zručnosť a precíznosť.

traditional art

navrotskyi

Navrotskyi: Fury ( na Melone nájdeš tu )

obraz na stenu priroda

Ywett: Jesenná romantika ( na Melone nájdeš tu )

kresba muz

Martin Cuco Luciak: Muž, fiura ( na Melone nájdeš tu )

Experimentátor

Nadchýnajú ťa nové výzvy, rád/rada skúšaš nové veci a vyhľadávaš nové zážitky. Si rád/rada v pohybe a tvoja myseľ potrebuje stále nové podnety. Tvoj interiér by tiež nemal zívať nudou a tvoja osobnosť by sa v ňom mohla prejaviť napr. niečím odvážnym a/alebo energickým. Možno v abstrakcii, v ktorej  zakaždým, keď na ňu pozrieš, vieš nájsť niečo neobjavené.

obraz na stenu

 

abstraktny obraz

Veronisko: Oceľový vánok ( na Melone nájdeš tu )

mariana-kardosova

Xante: One day ( na Melone nájdeš tu )

Duchovne orientovaný

Duchovno je pre teba alfa a omega tvojej existencie. Žiješ podľa duchovných princípov a tvoj domov je z najväčšej pravdepodobnosti zariadený podľa feng shui. Do tvojho interiéru sa rozhodne najviac hodí umenie, ktoré vyžaruje príjemnú a pozitívnu energiu, s duchovným posolstvom.

interior art

hra na uvedomenie

Alica Belica : Hra na uvedomenie ( na Melone nájdeš tu )

liecenie

Živa: Liečenie ( na Melone nájdeš tu )

silmarila obraz

Silmarila: V prítomnosti a prepojení ( na Melone nájdeš tu )

Našiel/našla si sa v niektorom type?  :-)

 

© COPYRIGHT 2018